Hírek

Az ÉSZGSZ élelmiszerbiztonsági és – minőségi oktatási rendszere

Az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet (ÉSZGSZ) nagy hangsúlyt fektet a munkavállalói szakmai fejlődésére, ezzel együtt a közétkeztetés minőségének folyamatos fejlesztésére. A szervezet 220 – 240 fő közötti létszámú – szakmai tevékenységet közvetlenül ellátó – dolgozója rendszeres képzéseken vesz részt, amelyek célja az, hogy biztosítsuk az étkeztetési feladatok legmagasabb színvonalú ellátását,

Ételmentés az iskolai konyhában

ÉSZ GSZ: Új lépések az élelmiszerpazarlás ellen az ételmentési program keretében Az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet (ÉSZ GSZ) elkötelezetten dolgozik az élelmiszerpazarlás csökkentésén, valamint a fenntartható étkezési gyakorlatok bevezetésén, amelyekkel a környezetvédelem és a társadalmi felelősségvállalás előmozdítását célozza meg. Ezek érdekében az ÉSZ GSZ a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel összefogva,

Élelmiszerbiztonság és fenntartható étkeztetés

Az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezetnél (ÉSZ GSZ) – a szervezet megalapítása óta -az élelmiszerbiztonsági és minőségi menedzsment rendszerében kiemelten fontos szempont az élelmiszerekkel dolgozó munkatársak rendszeres képzése. Ennek részeként a szervezet dolgozói minden évben kettő egész napos tréningen vesznek részt vizsgával egybekötve, amelynek során a legújabb élelmiszerhigiéniai előírások és fenntarthatósági szempontok ismereteivel is gazdagodnak.

Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet (ÉSZGSZ) tevékenységének bemutatása

Az Étkeztetési Szolgáltató Gazdasági Szervezet 2013 óta biztosítja a fővárosi köznevelési intézmények gyermekétkeztetését. A szervezet jelenleg 102 helyszínen működik, ebből 101 konyha biztosítja az étkeztetést, amelyek közül hatot bérbeadásban hasznosítunk. Az ÉSZGSZ évente több mint 1,7 millió adag ételt szolgáltat, amelyből több mint 50 ezer adag diétás étel az ételallergiás és speciális igényű gyermekek számára készül.