Diákétterem

Kedves Tanulók!

2014. szeptembertől a hagyományos MENZA helyett DIÁKÉTTERMI SZOLGÁLTATÁS vár az iskolában! Kulturált környezetet, igényesen összeállított étlap alapján készülő finom ebédet, jó állapotú eszközöket és figyelmes kiszolgálást biztosítunk!

Minden nap egészséges és finom meleg, több fogásos finom ebéd vár Benneteket

Ha kedvezményes étkeztetésre vagy jogosult, akkor 50%-os kedvezménnye, vagy ingyenesen étkezhetsz jogosultságod szerint. Speciális táplálkozási szükséglet (pl. ételintolerancia, táplálék-allergia vagy cukorbetegség) esetén is normál áron tudunk megfelelő étkezést biztosítani. Válaszd az ebédszolgáltatást, nem fogod megbánni, találkozzunk a „fehér asztal”-nál!

Jó étvágyat kívánunk!

Tisztelt Szülők!

Éljenek a lehetőséggel, hogy gyermekük az iskolában ebédelhet,és az életkorának megfelelő, egészséges és korszerű táplálkozásban részesülhet! Kérdőív formájában rendszeres lehetőséget biztosítunk arra, hogy a szolgáltatást igénybe vevő tanulók véleményeikkel formálják az étkeztetés minőségét.

Tájékoztató a kedvezményes étkeztetés igénybe vételéhez:

A gyermekek védelméről szóló törvény 151. §-ának (5) bekezdése felsorolja a gyermekétkeztetés normatív kedvezményeit, amely szerint az intézményi térítési díj 50%-át fizeti meg a

  1. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek, tanuló;
  2. három- vagy többgyermekes család gyermeke;
  3. tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek, tanuló.
E kedvezmény nem jár a tanuló azon étkezésére, amelyre a – szakképzési rendelkezések szerint létrejött – tanulószerződése alapján jogosult.A gyermek lakóhelye szerint illetékes önkormányzat, a gyermek egyéni rászorultsága alapján további gyermekenkénti kedvezményt állapíthat meg (normatív kedvezményre jogosultság mellé további, legfeljebb 50 %-os mértékű szociális vagy méltányossági támogatás formájában). A támogatást átvállalhatja alapítvány, cég vagy más gazdasági társaság is, az erről szóló döntését tartalmazó eredeti dokumentuma megküldésével. A normatív kedvezményt a tanuló számára a nappali rendszerű oktatásban való részvétele befejezéséig kell biztosítani (ha az arra való jogosultsága fennáll).A normatív kedvezményre jogosultságot minden esetben igazolni szükséges:
  1. rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő esetében a települési önkormányzat erről szóló határozatának egy példányával;
  2. három- vagy többgyermekes családoknál a családi pótlék folyósításáról szóló igazolással;
  3. tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeknek, tanulónak az erről szóló szakorvosi igazolás másolatával.

A speciális táplálkozási szükségletű tanulók számára diétás étkeztetés biztosításához intézményi igénylő lap kitöltése szükséges, valamint szakorvos vagy háziorvos által kiállított – a diagnózis szerinti – igazolás és javaslat a táplálkozási formára. A személyi térítési díjat a megrendelés időszakban hónap 5-25 napja között kell megfizetni online megrendelés esetén, vagy a meghirdetett befizetési napokon a GSZ központ pénztárában.

Bővebb információt az Étkeztetés menüpont alatt találnak.